Pikáns almaleves

Pikáns almaleves

Karácsonyra készülődve szomjazom a különleges receptekre. Így bukkantam rá erre a levesre is, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Vigyázat, nagyon finom, próbáld ki!

Pikáns almaleves

Hozzávalók:

2 nagy alma meghámozva, felkockázva
2 nagy sárgarépa lereszelve
1 nagy édesburgonya
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek vaj
1 l zöldségeleves alaplé
1 doboz rizstejszín
1 ek méz
só, bors
egy csipet cayenne bors

Elkészítés:

Készítsd elő az alapanyagokat, mindent hámozz meg és kockázz fel, amit szükséges. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a hagymát és párold üvegesre.

Ezután add hozzá a sárgarépát, az édesburgonyát és az almát. Alacsony lángon párold összes őket, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Sózd, borsozd és forrald fel.

Ha megpuhult minden hozzávaló, óvatosan önts hozzá a tejszínt és botmixerrel készítsd el a kívánt krémleves állagot. Mézzel ízesítsd és hintsd meg egy csipetnyi cayenne borssal.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 30 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: hapanom.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link