
Sárgarépapuffancs
Épp a héten mesélt a kolléganőm a sárgarépafasírt, amit vacsorára készített, ma pedig pont beleis futottam egy hasonló receptbe. Azonnal meg is osztom veled is.
Jó választás gyors vacsorának, főzelék mellé vagy akár húsok mellé is köretnek. Finom, laktató, egészséges és feldobja a legunalmasabb fogást is. Próbáld ki!
Sárgarépapuffancs
Hozzávalók:
2 kisebb sárgarépa
2 kisebb cukkini
1 kisebb hagyma
2 tojás
5 dkg reszelt cheddar sajt
1 mk só
1 mk bors
1 tk petrezselyem
4 ek zabpehelyliszt
kókuszzsír
Elkészítés:
A meghámozott hagymát vágd apró darabokra. Hámozd meg a sárgarépákat és a cukkiniket is, majd tedd egy tálba, a hagyma mellé. Add hozzá a tojásokat, a sajtot, a sót és borsot, a petrezselymet és a zabpehelylisztet is, majd alaposan keverd össze. Néhány percig hagyd pihenni, közben kezdd el melegíteni a kókuszzsírt egy serpenyőben. A masszából tegyél 1 evőkanálnyit a meleg kókuszzsírba, és közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára.
Fokhagymás mártogatóssal is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Fotó: restorationhealth.net
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!