Sült almás reggeli tál

Sült almás reggeli tál

Hideg téli déutánokon a sült alma az egyik legjobb finomság, amit készíthetünk. Szánkózás után sült almával leptem meg a gyerekeket, de annyit sikerült sütni, hogy még maradt is belőle. Kárba nem vész, jó helye lesz a másnapi reggeli tetején. Hajdinakásával, joghurttal és házi granolával ettük. Próbáld ki!

Hozzávalók:

2 ek hajdinakása
2 ek barnarizs-kása
rizstej
fahéj
méz (elhagyható)
1 db sült alma
1 dl natúr joghurt
2 ek házi granola

Elkészítés:

Adagold ki a kásákat egy tálba és öntsd fel kb. 2 dl forró rizstejjel. Hagy néhány percig állni, amíg megszívja magát. Ha túl sűrű, akkor még adj hozzá rizstejet. Ízesítsd mézzel és fahéjjal. Ha elkészült, adagold a tetejére a felmelegített sült alma darabokat, add hozzá a joghurtot és kanalazd mellé a granolát is.

Jó étvágyat!