Sült sárgarépa fokhagymás fűszervajjal

Sült sárgarépa fokhagymás fűszervajjal

Itt elég kevés a hely ahhoz, hogy felsoroljam a sárgarépa össze jó tulajdonságát, de talán gyerekkorából mindenki jól emlékszik arra, hogy miért is kell fogyasztani. Ez a sárga gyökérzöldség azon különlegesek közé tartozik, ami hő hatására keveset veszt tápanyagtartalmából. Igyekszem is minél többször az asztalra tenni. Ma egy kellemes vacsorareceptet hoztam.

Sült sárgarépa fokhagymás fűszervajjal

 Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
4 nagy gerezd fokhagyma
1 kis csokor friss petrezselyem
Olívaolaj vagy kókuszzsír
Só és frissen őrölt bors
10 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő, egy nagyobb tepsibe spriccelj egy kevés olívaolajat vagy kókuszzsírt és tedd félre.

A répákat mosd meg, hámozd meg és vágd ujjnyi gerezdekre, ha szükséges.

A vajat egy serpenyőben olvaszd fel és add hozzá az átnyomott fokhagyma cikkeket. A vaj pár perc alatt átveszi a fokhagyma ízét. Ezután forgasd ebbe a fokhagymás vajba a sárgarépákat, rázd össze egy kicsit, hogy az ízek átjárják egymást.

Húzd le a serpenyőt a tűzről és borítsd át a répákat a kiolajozott tepsibe. Süsd 25-30 percig, amíg meg nem puhulnak a répák.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35-40 perc


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link