
Szilveszteri lencsepogácsa
Egy-két lencsés falatka mindig kerül az asztalra az ünnepek között, a szilveszterre készülve. Próbáld ki a lencsés pogácsát te is!
Szilveszteri lencsepogácsa
Hozzávalók:
1 csésze lencse
½ marék friss petrezselyem apróra vágva
1 vöröshagyma
1 tojás
2 evőkanál élesztőpehely
4 ek csicseriborsóliszt
só, bors, piros paprika
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A lencsét főzd puhára, majd szűrd le. Itasd fel róla a nedvességet, majd helyezd egy nagy keverőtálba. Egy villával alaposan törd össze, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a fűszereket, az élesztőpelyhet, a csicseriborsólisztet és a tojást is. Formázz belőlük masszát.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat és egy kanállal halmozz korongokat rá. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Tipp: ha úgy érzed, hogy nem áll össze a pogácsa, nyugodtan adhatsz hozzá még lisztet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Fotó: gourmandelle.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!