
Tárkonyos csirkeleves gerslivel
Amennyire tiltakoztam a levesek ellen gyerekkoromban, felnőttként talán éppen annyira rajongok érte. Főleg a hideg téli estéken esik jól egy tál tartalmas leves, amely akár a vacsorát is kiválthatja. Nagy kedvencem a húsleves, bármikor bármennyit tudok enni belőle és majdnem ugyanennyire szeretem a tárkonyos leveseket is. A Tárkonyos csirkelevest éppen ezért gyakran készítem, és szerencsére a család többi tagja is éppen annyira rajong érte, mint én. Ez alkalommal egy kis gerslivel dobtam fel.
Tárkonyos csirkeleves gerslivel
Hozzávalók:
1/4 kg darált csirkehús
3 szál répa
3 db burgonya
1 kisebb hagyma
3 marék gersli
só, bors, tárkony
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra és egy kevés olívaolajon tedd fel, hagyd egy kicsit párolódni, majd add hozzá a csirkehúst és együtt pirítsd tovább. Ha a csirkehús kifehéredett, add hozzá a gerslit és öntsd fel kb. 2 l vízzel. Közben a zöldségeket pucold meg, a répát vágd karikákra, a burgonyát kockákra és kb 10-15 perc után add a leveshez. Ízesítsd sóval, borssal. Együtt főzd tovább, amíg a gersli és a zöldségek is megpuhulnak, az utolsó néhány percben add hozzá ízlés szerint a tárkonyt is. Főzd még néhány percig és ha szükséges, ízesítsd még sóval, borssal.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!