
Teljes kiőrlésű lekváros táska
Nagyon szeretem a péksüteményeket, de a bolti agyoncugrozott változatokat nem bírom megenni. Nincs mese, kénytelen vagyok magam elkészíteni. Sokáig húztam-halasztottam, de amikor végre rávettem magam, meglepően egyszerűen és gyorsan ment. Ajánlom neked is, ha nem szeretnél lemondani a péksüteményekről, de egészségesebb és táplálóbb változatot keresel.
Teljes kiőrlésű lekváros táska
Hozzávalók:
1 adag teljes kiőrlésű leveles tészta
házi lekvár
Elkészítés:
Nyújtsd ki a tejmentes, teljes kiőrlésű leveles tészta recept alapján elkészített tésztádat. Vágj belőle kb. fél cm vastag, 10×10 cm méretű négyzeteket és a közepére tegyél egy teáskanálnyi házi lekvárt. Hajtsd belőle háromszöget és nyomkodd le a széleit.
A lekváros táskák tetejét kend meg felvert tojással és 190 fokos sütőben süsd pirosra.
Tipp:
A lekváros táskákat előre el is lehet készíteni, és sütés előtt le lehet fagyasztani, így reggel csak kiveszed a fagyasztóból és amíg készülődsz ki is lehet sütni a finom, friss, ropogós lekváros táskát.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!