
Tökéletes csokiszósz palacsintához
A hétvégén teljes kiőrlésű kakaós csigát sütüttem, és ahogy kevertem ki a töltelékhez szükséges csokiszószt, villámcsapásként ért a felismerés, hogy a cukrozott kakaópor helyett bizony inkább ilyen isteni, valódi kakóporból készülő csokiszósszal kellene a palacsintát is megkenni.
Gyorsan le is írtam a receptet, mert a tökletes csokis palacsinta minden háztartásban nagy kedvenc.
Tökéletes csokiszósz palacsintához
Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 ek méz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk fahéj
Elkészítés:
A vajat és a mézet olvaszd meg, majd habverővel keverd hozzá a kakaóport és a fahéjat. A méz arányán az ízlésednek megfelelően alakíthatsz, nálunk ez az arány vált be.
Nagy előnye, hogy néhány pillanat alatt elkészül, finom és tudod, hogy mi van benne. Használhatod palacsintához, gofrihoz, egy kis vízzel higítva csokiöntetként is kiváló. Próbáld ki!
Egészségedre!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!