
Vegán paradicsomleves
Az olasz konyha nagy rajongójaként muszáj volt találnom egy egyszerű, gyorsan elkészíthető és egészséges paradicsomleves receptet. Így főztem ki ezt a vegán verziót, próbáld ki te is!
Vegán paradicsomleves
Hozzávalók:
1 kis evőkanál kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8 db közepes méretű paradicsom
1 marék friss bazsalikom
só, bors
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már van egy kis színe, jöhet hozzá a zúzott fokhagyma is. Párold össze őket alaposan, de figyelj rá, hogy ne égjen oda.
Ezután add hozzá a feldarabolt paradicsomokat és alacsony lángon párold addig, amíg a paradicsomok puhák nem lesznek.
Amikor a paradicsomok megpuhultak, vedd le a tűzről a serpenyőt, sózd, borsod és ízesítsd bazsalikommal a levesedet.
Fűszerezés után öntsd az egészet a turmixgépbe és még melegen turmixold krémesre.
Reszelt sajttal vagy friss bazsalikommal tálald!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!