
Vitamin tortilla
Gondolkodtam rajta, hogy egy egyszerű tortilla receptet mivel lehetne feldobni, hogy igazi vitaminbomba legyen, végül megszületett ez a finom zöldséggel és tonhallal gazdagon terített egészségtál. Mivel mostanában csak akkor járok boltba, amikor tényleg igazán szükséges, az itthon található hozzávalókat használtam.
Vitamin tortilla
Hozzávalók két adaghoz:
100 gr teljes kiőrlésű liszt
2,5 dl víz
só
olaj a kisütéshez
1 kis doboz joghurt
kapor
80 gr tonhal olívaolajban
100 gr kelbimbó
vegyeszöldségek igény szerint
fél cékla
egy kisebb sárgarépa
Elkészítés:
A lisztet vízzel és egy csipet sóval csomómentesen egy habverővel keverd el és pár percig hagyd állni. Ezután a tésztát oszd el két adagra, majd olajjal kikent serpenyőben a palacsintához hasonló módon süsd ki (kicsit vastagabb lesz, mint egy palacsinta).
A kelbimbó külső leveleit fejtsd le és a gyorsfagyasztott zöldséggel kevés vajon és pár evőkanálnyi vízzel párold meg (használhatsz párolóbetétet is). A céklát és a sárgarépát reszeld le, a tonhalról pedig távolítsd el a felesleges olajat.
A joghurtot kaporral keverd el, majd a kisütött tortillák tetejére csurgasd rá. A párolt zöldségeket és a tonhalat egyenletesen oszlasd el a tortilla lapok tetején.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!