Zabpelyhes áfonyás palacsinta

Zabpelyhes áfonyás palacsinta

A reggeli kulcsfontosságú étkezés számomra, az egész napomat meghatározza. Szeretek változatosan és kiadósan étkezni, olyan falatokat fogyasztani, amiktől erőre kapok. A zabpehely az egyik legjobb társam ebben, ráadásul mennyei palacsinta is készíthető belőle. Készítsd el te is!

Zabpelyhes áfonyás palacsinta

Hozzávalók 2 főre:

½ csésze zabpehely
egy csipetnyi szódabikarbóna
1 doboz natúr joghurt
½ banán
1 db tojás
egy kevés vanília
egy nagy marék áfonya

Elkészítés:

Ennek a palacsintának a titka a gyors és egyszerű elkészítés. A hozzávalókat az áfonya kivételével egymás után a turmixgépbe kell helyezni, ha esetleg túl sűrű vagy túl híg az állaga, akkor egy kicsivel több zabpelyhet vagy joghurtot igényel.

A sütéshez kókuszzsírt vagy hidegen sajtolt olívaolajat használj, egy nagyon keveset olvassz meg a palacsintasütőben.

Egy szedőkanállal merj egy adagnyi tésztát a sütőbe és szórj bele néhány szem áfonyát. Süsd addig, amíg buborékok nem jelennek meg rajta, majd ugyanezt csináld meg a másik oldalával is.

Tálald magában, kókuszreszelékkel a tetején vagy házi készítésű csokiszósszal!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 5 perc előkészület és 2-3 sütés


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link