
Medvehagyma-krémleves
Az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb elkészítési módja a medvehagymának, ha levest főzünk belőle. A tavaszi frissesség erejét fokozhatjuk, ha frissen szedett csalánt is adunk a hozzávalókhoz.
Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
200 gr medvehagyma
100 gr csalán
300 ml víz
2 db burgonya
leveskocka
vaj
babérlevél
joghurt
Elkészítés:
A medvehagymát és a csalánt mosd meg. Kockázd fel apró darabokra a meghámozott burgonyát és egy serpenyőben pirítsd meg vajban néhány babérlevél mellett. Amikor a burgonya kész, add hozzá a vizet, a leveskockát és a csalánt. Főzd néhány percig, amíg a csalán puha nem lesz. Ezután add hozzá a medvehagyma leveleket és főzd még néhány percig. Minél hosszabb ideig van a tűzön, annál enyhébb lesz a hagymás íz. Ha végeztél a főzéssel, egy kanállal szedd ki a babérlevelet és turmixold össze a levest. Ízlés szerint kevés joghurtot keverhetsz bele, ha krémesebb állagot szeretnél.
Jó étvágyat!
Fotó: cooking-the-world.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!