
Csirkés, brokkolis töltött kagylótészta
Szeretem a látványos fogásokat, amelyek lenyűgözően hatnak a vendégekre, de nem igényelnek sok időt és munkát a konyhában. Ez is egy ilyen elronthatatlan recept!
Csirkés, brokkolis töltött kagylótészta
Hozzávalók:
1 csomag nagy kagylótészta
20 dkg csirkemell
50 dkg brokkoli
só, bors
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 marék mozzarella
1 marék parmezán
A szószhoz:
3 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
2 marék parmezán
2 marék mozzarella
só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzd fogkeményre, azaz al dentére, hagyd teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a csirkés, brokkolis tölteléket. A húst vágd apróra és pirítsd meg egy kevés olajon a két gerezd fokhagymával. Közben a brokkolit főzd roppanósra. A megfőtt brokkolit add a pirított húshoz, majd öntsd hozzájuk a sajtokat is. Főzd addig, amíg a sajtok meg nem olvadnak.
Az elkészült tölteléket töltsd be a kagylók belsejébe és helyezd őket egy hőálló edénybe.
A szószhoz a vajat olvaszd fel, add hozzá a fokhagymákat, a tejfölt és a sajtokat. Sóval, borssal ízesítsd, főzd a sajtok olvadásáig.
Ha kész, öntsd a töltött tésztára és süsd ropogósra kb. 20 perc alatt 150-180 fokon.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó: life-in-the-lofthouse.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!