
Csokis-kókuszos zabkása chia maggal
A fekete chia magok nem mutatnak túl jól a reggeliben. Azért jók a kakaóval készülő kásák, mert amellett, hogy nagyon-nagyon finomak, diszkréten elrejtik a tápláló magokat is. A mai reggeli házi kókusztejjel, kókuszreszelékkel és chia maggal készült. Próbáld ki!
Csokis-kókuszos zabkása chia maggal
Hozzávalók 2 főre:
6 dl kókusztej
6 ek zabpehely
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek chia mag
4 ek kókuszreszelék
méz
Elkészítés:
Kezdd el melegíteni a kókusztejet és közben adj hozzá 2 ek kókuszreszeléket, a kakaóport és a zabpelyhet. Főzd együtt, amíg a zabpehely megpuhul, majd zárd le, keverd hozzá a chia magot és fedő alatt hagyd együtt párolódni néhány percig. A langyos kásához keverj ízlés szerint mézet vagy steviát, kanalazd tálkákba, a tetejét pedig díszítsd a megmaradt kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!