
Édesburgonyás áfonyás pite
Nemsokára kezdődik az óvoda, amit mi is idén kezdünk. Bár nem szokott túl sok időt igénybe venni a reggeli készülődés, de azért biztos, ami biztos felkészültem néhány recepttel, amit reggel csak az asztalra kell tennem, mert este elkészíthető!
Édesburgonyás áfonyás pite
Hozzávalók:
2 kisebb édesburgonya
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál méz
1 tojás
½ csésze mandulaliszt
⅛ csésze kókuszliszt
egy csipet szódabikarbóna
1 nagy marék áfonya
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kockára és tedd fel főni annyi vízben, ami ellepi. Főzd puhára, majd szűrd le és egy villával törd össze.
Vegyél elő egy közepes tálat, abba tedd bele az összetört édesburgonyát. Adagold hozzá az olvasztott kókuszolajat, a mézet, a tojást, a liszteket és a szódabikarbónát. Keverd össze az alapanyagokat alaposan.
Kenj ki vékonyan egy közepes tepsit kókuszolajjal és öntsd bele a tésztát a tepsibe. Simítsd el és szórd rá az áfonyát a tetejére, majd nyomkodd kicsit bele a szemeket.
35-40 perc alatt süsd készre.
Tálald magában, csokiszósszal vagy cukormentes lekvárral.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!