Mandulatej házilag
Mivel évek óta nem iszunk tejet, növényi tejekkel helyettesítem a tejes összetevőket a receptekben. A legtöbbször 5 perces rizstejet készítek, de a reggeli turmixokhoz, kásákhoz, kakaóhoz és süteményekhet a mandulatej is nagyon finom. Íme egy egyszerű recept, hogy ne kelljen egy kisebb vagyonért a boltit megvenni.
Mandulatej házilag
Hozzávalók:
1/2 csésze mandula
3 csésze víz
1 ek méz, xilit vagy stevia
1 mk fahéj (elhagyható)
Elkészítés:
A mandulára önts forró vizet és hagyd állni egy éjszakán át. Reggel öntsd le róla az áztatóvizet, borítsd turmixgépbe az ázott mandulaszemeket, öntsd rá a vizet és add hozzá a választott édesítőt és a fahéjat is, végül turmixold néhány percig, amíg homogén mandulatejet kapsz. Az így elkészült tejet, szűrd le vékony lyukú szűrőn és már fogyaszthatod is.
Egészségedre!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Gabriella Krunc
-
Emőke Juhász