
Medvehagymás omlett
A medvehagyma az elmúlt évek egyik legnépszerűbb tavaszi felfedezettje. Nem véletlenül terjedtek el a felhasználásával készülő ételek receptjei, mert aromája sütés-főzés után is kellemesen megmarad, maga a növény pedig rendkívül egészséges. Vacsorának vagy akár egy laktató hétvégi reggelinek is remek választás.
Medvehagymás omlett
Hozzávalók:
½ vöröshagyma
2 közepes méretű csiperke gomba
1 kisebb csokor medvehagyma levél
4 tojás
sajt ízlés szerint
olaj
só és bors
Elkészítés:
Egy serpenyőben olajon pirítsd meg az apró kockákra vágott hagymát, majd a vékonyra vágott gomba szeleteket is add hozzá, némi sóval és borssal. Ha a szaft nagyobb része elpárolgott, akkor kisebb fokozatra állítva a lángot add hozzá a megmosott és felaprított medvehagyma leveleket (kb. 12 levél egy kisebb csokor), majd tegyél rá fedőt. A tojásokat habverővel vagy villával keverd habosra és öntsd a serpenyőbe. Tegyél rá fedőt és tartsd a tűzön addig, ameddig a teteje marad csak krémes. Ameddig még forró reszelj rá sajtot és már tálalhatod is!
Egészségedre!
Fotó: thekitchenmagpie.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!