
Medvehagymás pesto
A pesto egy egyszerű pirítóst vagy melegszendvicset is feldob, a tésztákat pedig mennyei fogássá tudja változtatni. Ebben a változatban most fenyőmag helyett dió az egyik fő hozzávaló, ami könnyebben hozzáférhető bármelyik kisboltban.
Medvehagymás pesto
Hozzávalók:
100 g dió
100g medvehagyma
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
350 ml olívaolaj
őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A diót sütőben pirítsd pár percig, majd ha kihűlt, a kezed között vagy konyharuhában dörzsöld össze őket, így a barna hártyának egy részét el tudod távolítani. Ezzel a módszerrel a keserű íz kevésbé lesz érezhető a masszában. Tedd aprítógépbe a hozzávalókat, az olaj kivételével és daráld össze őket. Amikor homogén szemcsés anyagot kapsz, kezdjed el kisebb adagonként az olajat is eldolgozni benne. Ha paszta állagú masszát kaptál, akkor kanalazd ki kisebb befőttesüvegekbe.
A tetejére vékony rétegben még önthetsz egy kevés olajat (így jobban eláll), ezután tedd el a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Fotó: Pinterest
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!