
Nyári kukoricaleves
Ha nyár akkor főtt kukorica, de nemcsak a hagyományos strandos verzióban, hanem levesként tálalva is. Próbáld ki ezt a kiadós, különleges ízvilággal rendelkező kukoricalevest!
Nyári kukoricaleves
Hozzávalók:
3 csésze kukorica
1 ek kókuszolaj
só, bors
6 csésze kókusztej
2 db csirkemellfilé
2 csésze húsleves alaplé
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 csésze burgonya
friss kakukkfű ízlés szerint
cayenne bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kukoricákat keverd össze az olvasztott kókuszolajjal és dobd a sütőbe kb. 15 percre.
A hagymát pirítsd meg egy kevés olajon, párold meg rajta a felkockázott csirkemellet egy kicsit, majd öntsd fel a húslevessel. Főzd egy picit, majd add hozzá a zöldségeket. Amikor puha a hús, a répa és a burgonya is, öntsd rá a kókusztejet, adagold hozzá a fűszereket, végül az elősütött kukoricát. Főzd még kb. 5 percig, amíg összeérnek az ízek.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó: ashionablefoods.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!