
Ragacsos ananászos csirke
Nagyon szeretem az egzotikus konyhát, ez biztosan feltűnt már neked is, ha gyakran böngészed és teszteled egészséges recepttáramat. Ősszel is sok különleges recepttel kedveskedek majd, például ezzel a mindenki kedvence ananászos csirkével!
Ragacsos ananászos csirke
Hozzávalók:
½ csésze ananászlé
1/3 csésze szójaszósz
1/3 csésze csirkeleves alaplé
½ csésze barna cukor
1 ek frissen zúzott fokhagyma
2 tk kukoricakeményítő
1 ek olívaolaj
70 dkg csirkemellfilé
1 csésze kockázott ananász
1 marék kesudió
rizs a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, majd öntsd hozzá az ananászlevet, a szójaszószt, a csirkealaplevet, a barnacukrot, a keményítőt és a fokhagymát.
Forrald össze az összetevőket addig, amíg körülbelül 1 csészényi mennyiséget nem kapsz belőlük.
Ezután add hozzá a kockára vágott csirkemellet, és főzd meg gyakran kevergetve.
Amikor már puha a hús, add hozzá a friss ananászt és a kesudiót is. Főzd még 1 percig, majd tálald főtt rizzsel.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 30 perc
Fotó: justataste.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!