
Serpenyős quinoa mexikói módra
Nyáron szeretek kísérletezni és gyorsan elkészíthető recepteket tesztelni. Az egyedényes ételek nagy kedvenceim, legutóbb egy mexikói verziót próbáltam ki. Készítsd el te is!
Serpenyős quinoa mexikói módra
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kaliforniai paprika, lehetőleg különböző színű
1 csésze quinoa
1+ ½ csésze zöldségleves
3 csésze paradicsompüré
1 csésze fekete bab
2 csésze morzsolt kukorica
1 ek paprikapor
1 lime leve
½ ek római kömény
1 csésze friss petrezselyem
só, bors
1 avokádó a tálaláshoz
olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsd fel egy serpenyőben az olívaolajat. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteld meg rajta. 2-3 perc után add hozzá a kicsumázott, felaprított paprikát és főzd magas hőfokon további 2 percig.
Ízesítsd a fűszerekkel. Ha a paprika kicsit összeesett, add hozzá a babot és a kukoricát. Fedd le és párold össze a zöldségeket 20 perc alatt.
Közben a quinoát öntsd le a forró zöldséglevessel és fedd le. Nagyjából 10 perc alatt meg is puhul.
20 perc után a quinoát keverd a zöldségekhez, ízesítsd a lime levével, a petrezselyemmel, ha szükséges még sózd és borsozd.
Tálald friss avokádóval!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 30 perc
Fotó: veganheaven.org
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!