
Sült zabkása süti
A zab a kedvenc reggeli alapanyagaim közé tartozik, de szívesen készítek belőle útravaló falatokat a családnak is. Az egyik legkiválóbb gabona, ami gazdag fehérjében, B- és E-vitaminban is. Javítja az emésztést, erősíti a csontokat, ezért szívesen csomagolok kislányomnak és férjemnek is zabpelyhes sütit tízóraira.
Sült zabkása süti
Hozzávalók:
3 csésze zabpehely (rusztikus)
2 tojás
1 alma lereszelve
¼ csésze hidegen sajtolt olívaolaj
1 + ¼ csésze növényi tej, amit otthon is elkészíthetsz
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és béleld ki a muffin formádat kapszlikkal. Ezután egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a tojást, az olajat. Ha az édesebb ízeket kedveled, akkor tehetsz bele steviát vagy xilitet is, ekkor figyelj rá, hogy addig keverd míg fel nem oldódik.
Ezt követően add hozzá a lereszelt almát, a tejet és a sót. Ízlés szerint tehetsz hozzá más fűszereket is, fahéjat, vaníliát vagy gyömbért is, de a friss és aszalt gyümölcsök is passzolnak hozzá.
Kézi habverővel keverd össze alaposan és kanalazd a muffin formákba.
Süsd körülbelül 30 percig légkeveréssel, hagyd egy kicsit kihűlni és már kész is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!