
2 isteni diótej recept házilag
Évek óta nem iszunk tejet, a reggeli zabkásák és müzlik mellől azonban nagyon hiányozna. Ezért a helyettesítésére különböző növényi tejekkel kísérletezem. A héten a dió volt terítéken, és nagyon finom, krémes diótejek készültek, amelyek könnyű dióízt kölcsönöztek az őszi zabkásának és a gyümölcsös müzlinek, de isteni kakaóhoz is.
Natúr diótej
Hozzávalók:
3 ek dióbél
5 dl víz
1 ek nyírfacukor
1 csipet só
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
Forrald fel a vizet és öntsd a dióra. Hagyd egy kicsit kihűlni és a többi hozzávalóval együtt turmixold simára. Az így elkészült italt szűrd le. A megmaradt diót süteményekhez, kenyérhez vagy akár a reggeli kásához, müzlihez is fel lehet használni.
Krémes diótej
Hozzávalók:
3 ek dióbél
3 ek natúr rizs
3 ek kókuszreszelék
1 l víz
1 ek nyírfacukor
1 csipetnyi só
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat főzd együtt, amíg a rizs megpuhul. Hagy egy kicsit kihűlni és turmixold krémesre. Végül ugyanúgy szűrd le.
Tipp:
Ha gyönyörű, fehér színű diótejet szeretnél, akkor a diót öntsd le annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Így könnyen le tudod kapargatni a barna héját. Ezzel a diótej is finomabb lesz és a színe is szép fehér lesz.
Kipróbáltad? Oszd meg velem tapasztalataidat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!