
Az 5 legjobb cukormentes, házi fagyi recept
Menthetetlenül itt a nyár és a fagyiszezon! A gyerekek és mi felnőttek is rajongunk ezért a hűsítő édességért, ám a fagylaltozókban kapható változatok sokszor tele vannak cukorral, édesítőszerekkel és mesterséges ízfokozókkal. Ezeket úgy is elkerülheted, hogy te magad készíted az igazi gyümölcsös, krémes fagyikat. Ehhez mutatok most 5 bevált, mennyei receptet!
1. Cukormentes rebarbara fagyi
A rebarbara különleges íze és fantasztikus vitamintartalma miatt került ez a recept az első helyre. Többek között bővelkedik A-, B1-, B2- és C-vitaminban is, de olyan fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas és foszfor.
Tavasszal többször is az asztalra kerülhet, köret, kompót és pite formájában is, de egyértelműen a fagyi a legjobb, ami történhet vele.
Így készítsd el a rebarbarás házi fagyit »
2. Málnás házi fagyi
Már roskadoznak a boltok polcai a málnától, amit frissen, sütibe és turmixba is nagyon szeretek, hiszen amilyen apró, olyan kellemes és intenzív íze van. Kimagasló C-vitamintartalma miatt nyáron fagyit is készítened kell belőle.
Itt találsz hozzá egy 5 perces receptet »
3. Ananászos házi fagyi
A gyorsan elkészíthető változatokat a fagyik terén is kedvelem, ezért olyan verziókat is kikísérleteztem, amihez szinte mindig van otthon hozzávalóm.
Mivel minden nap készítek turmixot, ezért banán és ananász mindig lapul a gyümölcsöskosaramba, ha ez a kettő megvan, akkor már készülhet is a fagyi.
4. Bogyós gyümölcsös házi fagyi
A bogyós gyümölcs mix a legjobb találmány, ízes, finom, vitamindús és ezerféle módon variálható. Természetesen jeges édesség is készíthető belőle.
Próbáld ki ezt a sokáig tárolható verziót »
Fotó: gimmedelicious.com
5. Epres-sajttortás házi fagyi
A végére az egyik titkos kedvencemet hagytam, amit nem olyan régen kísérleteztem ki.
Hozzávalók:
15 dkg krémsajt
1 ek citromlé
2 marék eper
10 db teljes kiőrlésű keksz
friss vanília
méz ízlés szerint
Elkészítés:
A kekszeket daráld le és helyezd őket egy tál aljába. A krémsajtot, a mézzel, a vaníliával és a citromlével keverd össze alaposan. Turmixold darabosra az epreket, majd lazán forgasd össze a krémsajtos keverékkel. Öntsd az egészet a kekszre és tedd a mélyhűtőbe min. 5 órára.
Tálald friss eperrel és mentalevelekkel!
Neked is van már bevált házi fagyi recepted? Oszd meg velem is!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!