
Hogyan lehet a csoki egészséges?
Az édesség utáni sóvárgás hátterében rengeteg ok állhat.
Az érzelmi hullámvölgyek, a mindennapi stressz, az egészségtelen életmód vagy az energiahiány is, de néhány egyszerű trükkel akár a csokoládéfogyasztás is lehet egészségesebb.
Imádod a csokit és nem is szeretnél lemondani róla?
Nem is kell.
Ha hiszed, ha nem a valódi csokoládé nagyon egészséges. Tele van rostokkal, magnéziummal és az egyik legjobb antioxidánsforrás. Ennek ellenére az egészségtelen ételek között tartják számon, a jelző viszont csak az alacsony kakaótartalmú, cukorral, adalékanyagokkal és színezékekkel készült csokikra vonatkozik.
Hogyan lehet a csoki egészséges?
A legegyszerűbb, ha megnézed a választott csokoládé összetevőt és ha túl kevés kakaót és túl sok cukrot, illetve egyéb összetevőt találsz a feliraton, akkor inkább másik harapnivaló után nézel.
Az olcsó, silány minőségű táblák helyett válassz magas kakaótartalmú csokikat.
Ezek lehet, hogy kezdetben egy kicsit keserűnek tűnnek majd, de a minőséget könnyű megszokni. Az étcsokoládéból ráadásul sokkal kevesebb is elég. Kizárt dolog, hogy egy egész táblával meg tudjál enni belőle.
Fokozhatod a gyümölcsbevitelt is, ha a csoki mellé friss gyümölcsöt is eszel. Naranccsal, eperrel, banánnal vagy körtével is nagyon finom.
Azoktól, akik elkezdték rendszeresen inni a gyümölcsturmixokat, olyan visszajelzéseket is kaptam, hogy kevésbé kívánják az édességet és a nassolnivalót. Szóval akár a gyümölcsturmixok is jó alternatívát jelenthetnek az édesség utáni sóvárgás csökkentésében.
Ebben a könyvben további egészséges szokásokról is olvashatsz »
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!