Másnapos zabkása tippek

Másnapos zabkása tippek

Az egészséges, tápláló reggeliről a rohanós reggeleken sem szeretek lemondani. Ezekre a napokra rendszerint már előre gondolok és előző este összedobom a következő nap indítását, az energiadús reggelit. Legtöbbször az úgynevezett másnapos zabkásához nyúlok, amit nagyon sokféle módon tudok variálni. Ehhez hoztam most neked is tippeket, hogyan lesz a legfinomabb. Használd te is a trükkjeimet, amit az évek alatt gyűjtöttem össze!

Másnapos zabkása alaprecept

A másnapos zabkása az egyik leggyorsabban elkészíthető egészséges reggeli, viszont igényel néhány órát a hűtőben fogyasztás előtt, ezért mindenképpen előző este érdemes megcsinálnod.

A legjobb, ha egy befőttesüveget használsz hozzá.

Az alaprecept arányai:

¼ rész apró szemű zabpehely
¼ rész növényi tej vagy sima tej
¼ rész natúr joghurt
¼ rész friss vagy aszalt gyümölcs

Elkészítés:

A befőttesüveg aljára öntsd a zabpelyhet, rá a gyümölcsök felét, majd a tejet és a joghurtot, végül zárd a gyümölcsök másik felével.

Tedd a hűtőbe egy éjszakára lezárva, reggel pedig kanalazhatod is.

masnapos_zabkasa

Milyen tejet használj?

Számomra nem kérdés, hogy növényi tejet használok, mivel tejérzékeny vagyok. Ezért általában rizstejet, mandulatejet vagy kókusztejet vetek be.

Ezeket otthon is el lehet készíteni, nem kell a bolti, drágább készítményeket használod. Itt találsz hozzájuk recepteket is.

Ha növényi tejet használsz, sokkal gazdagabb ízeket érhetsz el, ezek az italok jobban kiemelik a gyümölcsök eszenciáját és az állagukat is megőrzik.

Friss gyümölcsök

A másnapos zabkása egyik fő eleme a friss gyümölcs, amihez tavasszal és nyáron sokkal könnyebb hozzájutni.

Bármilyen gyümölcsöt használhatsz, de ha még csak most kezdesz ismerkedni ezzel a reggelivel, próbáld ki a tuti biztos epret, málnát, banánt, almát és a bogyós gyümölcsöket.

Később bátran kísérletezhetsz ananásszal, csonthéjasokkal és egzotikus termésekkel is.

 friss_gyumolcsok

Aszalványok

Ősszel és télen bevetheted az aszalványokat is. Áfonya, szilva, barack, mangó, amit csak szeretnél, ám ezeknél vedd figyelembe a markánsabb ízeket és inkább rizstejjel kombináld.

Természetesen vegyítheted is őket. A legjobb párosítások:
- friss alma + aszalt vörösáfonya,
- friss eper + aszalt barack,
- friss málna + aszalt mangó,
- friss banán + aszalt szilva.

Így tedd bele a magokat!

Reggel kimondottan jó hatással van az energiaszintedre, ha olajos magvakat is reggelizel. Tedd őket a másnapos zabkásádba, de felhasználás előtt mindenképpen daráld le őket, vagy törd durvára egy húsklopfoló segítségével.

Ez azért fontos, mert ezek nem vesznek fel annyi nedvességet a növényi tejekből és a joghurtból, így ropogósak maradnak.

epres_masnapi_zabkasa

Fotó: vnutritionandwellness.com

Turbózd fel!

Fűszerekkel és lekvárral igazi ízorgiát érhetsz el a másnapos zabkásáddal is. Fűszerek közül nyúlj gyakran a fahéjhoz, a gyömbérhez és a szegfűszeghez, a lekvárokat pedig készítsd el te magad.

A fahéj-alma, az eper-gyömbér és a szilva-szegfűszeg nálam már sokszor sikert arattak.

+ 1 tipp

Szórj 1 teáskanál chia magot a zabkásádba, miután felöntötted növényi tejjel. Ez szépen kocsonyásítja majd a reggelidet és isteni állagot ad neki.

Ezek az én kedvenc receptjeim:
- Epres-joghurtos másnapi zabkása,
- Mandulás, bogyós másnapi zabkása,
- Almás-fahéjas másnapi zabkása.

Te is szívesen kipróbálnád? Mielőtt belevágsz, olvasd el, milyen hatással lesz rád, ha zabkását reggelizel »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link