Zöldturmixos tippek, avagy így lesz mennyei az italod
Azt hiszem, a zöldturmixokat szeretem a legjobban, de nem volt ez mindig így. Először számomra is furcsa volt spenótot és kelkáposztát tenni a gyümölcsös kombinációkba, de nem adtam fel, hiszen a zöldturmixokkal lehet a legkönnyebben szert tenni a zöldlevelesekben rejlő ásványianyagokra és vitaminokra. Már rengeteg trükköt kísérleteztem ki, amivel ínycsiklandozó italokat lehet készíteni, használd őket te is!
Mitől zöld a zöldturmix?
Alapvetően zöld színű zöldségektől és gyümölcsöktől, de többféle csoportból is válogathatsz.
Egyrészt választhatsz káposztaféléket, fejes káposztát, kelkáposztát, spenótot, fodros kelt és brokkolit.
Leteheted a voksodat a salátazöldségek, a zeller, az uborka, a madársaláta mellett is.
Kezdő zöldturmixolóként érdemes a salátazöldségekkel kezdeni, mert azok íze nem olyan intenzív, viszont a jótékony hatásokat ugyanúgy élvezheted.
Mikor milyen vitamin kerül a turmixodba?
Az Egészséges életmód 21 nap alatt c. könyv 2. fejezetében is részletesen kifejtem, melyek a legjobb turmixalapanyagok. Megtalálod, mi mit tartalmaz és mire gyakorol pozitív hatásokat.
A teljesség igénye nélkül:
- a káposztás italokkal rengeteg A-, B- és C-vitaminhoz juthatsz,
- a spenótos receptek folsavval, vassal és magnéziummal látnak el,
- a fodros kelben szinte minden van: A-, B2-, B3-, B6-, C- és E-vitamin is,
- az uborkából pedig nagyon jó méregtelenítő turmixot készíthetsz.
10 érv, amiért érdemes zöldturmixot innod
Az évek óta zajló turmix kihívásokon keresztül a 21 nap alatt követőivel és olvasóival is szeretném megkedveltetni a zöldturmixokat, ezért már többször is foglalkoztam a témával.
A zöldturmixok mellett olyan érvek szólnak, mint a kiemelkedő vitamin-és ásványianyagtartalom, könnyű emészthetőség, alacsony kalóriatartalom. Még több érvet olvashatsz itt.
Így kombináld zöldségekkel
A zöldséges turmixok legjobb alapanyagai a répa, a cékla és a sütőtök, ám ezek nyersen egyértelműen uralják az elkészült ital ízét.
Érdemes először megpárolni őket, a sütőtököt pedig megsütni, így sokkal kellemesebb, krémesebb lesz a turmix.
A répából répalevet is készíthetsz, rövid alatt kész és pár napig hűtőben tárolható. Itt találsz hozzá egy tuti receptet.
Ha nem szeretnél lemondani az édes ízekről
Amennyiben kihasználnád a zöldlevelesek jótékony hatásait, de a finom, édeskés ízekhez ragaszkodsz, válaszd turmixod alapjának a madársalátát és ezt kombináld gyümölcsökkel.
Tegyél bele mindenképpen banánt, ami megadja az alapízt, amit bogyós és trópusi gyümölcsökkel tovább tudsz turbózni.
Reggeli zöldturmixok
A reggeli zöldturmixodat fűszerekkel, gyömbérrel és vízitormával is megízesítheted, de használhatsz olajos magokat és zabpelyhet is. Ezekkel laktató, sok energiát adó italokat készíthetsz.
Tízórai zöldturmixok
Ha tízóraira fogyasztod a smoothie-dat, érdemes gyümölcsökkel, köztük almával és citrusokkal kombinálni. Ezekkel nem telsz el annyira, nem kell elhalasztanod az ebédedet.
A 10 legfinomabb zöldturmix
Most, hogy tudod, melyik zölddel érdemes kezdened a zöldturmixolást, milyen zöldségekkel és gyümölcsökkel érdemes kombinálnod őket, jöhet a 10 legfinomabb recept.
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!