Miért a nyár a legjobb az életmódváltásra?

Miért a nyár a legjobb az életmódváltásra?

Korábban már többször is írtam arról, hogy mik az egészséges életmód buktatói, első nehézségei, mik azok a csapdák, amik szinte kivétel nélkül mindenkire várnak, de az időzítésről és a tervezésről még nem szóltam.

Az életmódváltás mindig elköteleződéssel kezdődik, kicsit olyan, mint egy házasság, azzal a különbséggel, hogy ha az életmódod íratlan szabályait megszeged, akkor senki nem fog megkövezni.

Az időzítésben, a megfontoltságban és az örökérvényűségben azonban nagyon is hasonlít rá, hiszen egy új, fittebb, boldogabb, egészségesebb életmód is egy életre szól, hű társként kísér végig.

Ahogy a legmelegebb évszak az esküvők időszaka, úgy az életmódváltás is minimális buktatókkal kivitelezhető nyáron. Olvass tovább, elmesélem, hogy miért!

Miért a nyár a legjobb az életmódváltásra?

Az időjárás is nekünk kedvez

Nem kell ahhoz agykutatónak lenned, hogy tudd, hogy a meleg, napos idő sokkal jobb kedvben tud tartani, mint a hideg és borongós tél. Az alapvető jó hangulat tehát adott.

Nyáron több energiát érezhetsz magadban, kevesebb veszély leselkedik az immunrendszeredre, viszonylag ritkák a megfázásos betegségek, így szervezeted ereje teljében léphet életének új szakaszában.

napsutes

Az éltető víz nélkül egy lépést sem

Az egészséges életmód egyik alappillére a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitele. Egy átlagos felnőttnek naponta 2,5-3 litert kell elfogyasztania, ez rengetegnek tűnhet, ha naponta alig léped túl az 1 litert.

A nyári szomjúság ennek a szokásnak az elsajátításában is segítségedre lehet, hiszen ilyenkor te is jobban kívánod a folyadékot.

Amikor csak szárnybontogató voltam az egészséges életmód mezején, akkor én is jó, ha napi 1,5 liter leküzdöttem a torkomon, de ma már gond nélkül megy a 3 liter és sokkal jobban is érzem magam. Hogy hogy csinálom? Itt leírtam a titkom.

Bőséges választék tényleg mindenből

Télen az alapanyagok beszerzése hatalmas csapda lehet, hiszen korlátozottak a lehetőségek, nagyobb az esélyed arra, hogy megund a téli időszak egészséges felhozatalát.

Nyáron inkább a bőség zavara okoz problémát, folyamatosan érnek a friss gyümölcsök, zöldségek, amelyek mosva, főzve, párolva, grillezve, turmixolva és fagyasztva is igazi ízélményt nyújtanak, még a szkeptikusoknak is. Nem tagadom, friss termések az egészséges életmód legélvezetesebb részei.

gyumolcsok

Sport a szabadban

A legmelegebb évszak a legcsábítóbb, leghívogatóbb, sokszor alig bírjuk kivárni, hogy leteljen a napi munkaidő és élvezzük a napsugarak simogatását.

Heti 2-3 alkalommal egy ütemesebb séta a szabadban és már ki is pipáltad a hétre a mozgást. Elsőre talán kevésnek tűnhet, de ez az első lépcsőfok ahhoz, hogy a szervezeted igényelje a mozgást és egyre többre és többre vágyjon.

Ha ennél merészebb vagy, akkor más sportágat is választhatsz, amikre ezekkel a módszerekkel könnyedén rászoktathatod magadat

A nyaralás új esély

Ha azok között a szerencsések között vagy, akiknek van alkalma egyet pihenni a nyáron, akkor meg is van az új életedet évfordulójának dátuma.

Legyen az tengerparti nyaralás, kempingezés a Balatonon vagy csak pár otthon, nyugalomban töltött nap, ragadd meg a lehetőséget, aludj nagyokat, válogasd meg az ételeidet, mozogj és igyál sok-sok tiszta vizet.

Pár nap múlva már érezheted is a pozitív hatásokat, amikből újra és újra erőt tudsz majd meríteni az új, egészségesebb életedhez.

Benned is érik már az életmódváltás gondolata? Szerezz meg még több hasznos tanácsot innen »»»

Forrás: www.21napalatt.hu

Egészséges életmód 21 nap alatt


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link